#نامداران_شهید_دریاردادر محمد همتی _روز نیرو دریایی
شهيد همتي به دليل عشق و علاقه وافري كه به خدمت در نيروي دريايي و دريا داشت از تحصيل در رشته مهندسي انصراف داد و بعد از قبولي در آزمون ورودي، وارد نيروي دريايي ارتش شد.
وي به دليل هوش و استعداد سرشارش، زماني كه به منظور طي كردن دوره هاي ناوبري و فرماندهي كشتي به آلمان اعزام شد در مدت 2 ماه آموزش، زبان آلماني را فراگرفت.
به گفته همرزمانش دانشكده دريايي آلمان، در آن زمان از بهترين دانشگاه ها محسوب مي شده و شهيد همتي در بين دانشجويان 70 كشور جهان رتبه اول را به خود اختصاص داد.
وي پس از اتمام دوره هاي تخصصي ناوبري و فرماندهي كشتي كه در آلمان به سر آمد، به ايران بازگشت و در منطقه دوم دريايي بوشهر مشغول به خدمت شد.
اين شهيد بزرگوار در سال1357، در اواخر دوران پهلوي و زماني كه تنها 27 سال داشت، دوره تكميلي را در فرانسه به اتمام رساند، وي ناوچه اي كه به سفارش ايران در فرانسه ساخته شده بود؛ با عنوان ناوچه 'پيكان' ناخدايي كرده و به كشور ايران مي آورد.
به گفته هم رزمانش شهيد همتي با فرماندهي 'ناوچه پيكان' با وارد شدن در جنگ تمام عيار با دشمن، بيش از پنج ناوچه عراقي را به قعر آبهاي خليج فارس فرستاد و با به آتش كشيدن اسكله هاي نفتي البكر و الاميه مانع از صادرات نفت عراق از طريق خليج فارس و درياي عمان شد اما پس از پايان اين عمليات ناوچه پيكان در مسير بازگشت هدف موشك قرار گرفت.
در قسمتي از وصيت نامه شهيد اميردريادار محمد ابراهيم همتي آمده است، اگر ذره اي از خاك وطنم به پوتين سرباز دشمن چسبيده باشد، آن را با خونم در خاك وطن مي شويم و مرگ در اين راه را افتخار مي دانم و اگر ارزشمندتر از جانم هديه اي داشتم، حتما به اين مردم خوب تقديم مي كردم.
اين شهيد والامقام در روز هفتم آذر 1359 در عمليات مرواريد كه يكي از بزرگترين عمليات هاي نيروي درياي ارتش بود به درجه ي والاي شهادت نايل شد.
به مناسبت جان فشاني پرسنل دلير اين ناوچه خصوصا شهيد ناخدا همتی روز ۷ اذر روز نیرو دریایی نام گذاری شد