حالت های مختلف وضوی جبره قسمت دوم

📚 حالت های مختلف وضوی جبيره (قسمت دوم)

💠 اگر زخم یا شکستگی بر اعضای مسح باشد (سر و پاها):

الف: اگر روی آن باز باشد و آب برای آن ضرر ندارد:

✅ اگر محل مسح پاک است، لازم است به طور معمول وضو گرفته شود.

🔷 اگر روی آن باز باشد و آب برای آن ضرر دارد:

☑️ بايد به جاى وضو، تيمم کند، ولى اگر مى‌تواند پارچه اى بر روى زخم قرار دهد و بر روى آن دست تر بکشد، احتياط آن است که علاوه بر تيمم، وضو نيز با چنين مسحى بگيرد.

ب: اگر روی آن بسته باشد و جایی به مقدار مسح باقی باشد:

✅ دست تر روی همان محل مسح بکشد.

✴️ اگر جایی به مقدار مسح باقی نباشد:

☑️ چنانچه روی جبیره پاک باشد: دست تر روی محل جبیره بکشد.

🔶 اگر روی جبیره نجس باشد: پارچه ای پاک روی جبیره قرار دهد و به نیت وضوی جبیره روی آن دست تر بکشد.


⁉️ تذکرات:

۱: هر چیزی که هنگام وضو یا تیمم، بر محل زخم، شکستگی، سوختگی یا عضو دردمند می‌گذارند، جبیره نام دارد؛ مانند پارچه، چسب، نوار، پنبه، دارو، گچ یا چوب شکسته بندی.

۲: غسل جبيره‏اى مثل وضوى جبيره‏اى است، ولى بنابر احتياط واجب بايد آن را ترتيبى به‏جا آورند نه ارتماسى.

۳: اگر جبيره، تمام صورت يا تمام يكى از دست‏ها را فرا گرفته باشد باز احكام جبيره جارى بوده و وضوى جبيره‏اى كافى است، ولى اگر بيشتر اعضاى وضو را گرفته باشد، تيمم کفایت می کند هر چند بنابر احتياط مستحب بين عمل جبيره و تيمم جمع نمايد.

۴: در جبیره ای که موضع شستن است، اگر دست کشیدن مشکل است و یا ممکن نیست مانند میان پارچه و پانسمان، دست کشیدن آن مقدار لازم نیست ولی در جبیره ای که در موضع مسح است باید به همان مقداری (که اگر جبیره نبود) از نظر مقدار و کیفیت مسح شود.

۵: كسى كه بايد با وضو يا غسل جبيره‏اى نماز بخواند، چنانچه بداند كه تا آخر وقت عذر او برطرف نمى‏شود، مى‏تواند در اول وقت نماز بخواند، ولى اگر اميد دارد كه تا آخر وقت عذر او برطرف شود احتياط واجب آن است كه صبر كند و اگر عذر او برطرف نشد در آخر وقت نماز را با وضو يا غسل جبيره ‏اى به جا آورد.

#احکام_جبیره #وضوی_جبیره

🆔 @leader_ahkam
دیدگاه ها (۰)

🔘 السلام علیک یا حسن العسکری علیه السلام🔹لیْسَتِ الْعِبادَةُ...

📚 حالت های مختلف وضوی جبيره (طرح کلی)#احکام_جبیره #وضوی_جبیر...

📚حالت هاي مختلف وضوی جبيره (بخش اول )💠 اگر زخم یا شکستگی بر ...

💻 متن کتاب « تفاوت فتاوا »(بر اساس فتاوای حضرت امام خمینی و ...

💦💅حکم وضو با لاک آرایشی💅💦⁉️سوال: استفاده از لاک توسط خانم ها...

در حال بارگزاری

خطا در دریافت مطلب های مرتبط