بسم الله الرحمن الرحم

بسم الله الرحمن الرحيم
والفجر • وليال العشر
.
1 - فتح قریب: «نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَ فَتْحٌ قَریبٌ»(فتح/13) در قرآن خدا به پیغمبرش می‌گوید پیروزی نزدیك به تو دادیم، فتح قریب به تو دادیم.
2- فتح مبین: «إِنَّا فَتَحْنا لَكَ فَتْحاً مُبیناً»(فتح/1)
3- یك فتح كلی، كه هم فتح قریب و هم فتح مبین، یعنی آشكار و هم باقی فتوحات. فتح در مسائل سیاسی، فتح درمسائل نظامی، فتح در مسائل اخلاقی، فتح در مسائل اجتماعی، در همه‌ی جهات و در همه‌ی ابعاد پیروزی به تودادیم. «إِذا جاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَ الْفَتْحُ»(نصر/1). .
بین 22 بهمن روز پیروزی انقلاب ما، و امدادهایی كه خدا به انبیا كرده مشابهت‌هایی هست. یعنی حركت‌هایی كه در این انقلاب شده چقدر شبیه است به حركت‌هایی كه انبیا داشته‌اند. در قرآن خدا به پیغمبرش می‌گوید: فتح به تو دادیم «فتح قریب»، فتحی كه زود بود. ما زود پیروز شدیم كشورهایی 30 سال و 20 سال كشته می‌دهند و پیروز نمی‌شوند و ما رژیم شاه را یكی دو سال بیشتر طول نكشید. البته مبارزات تبلیغاتی، منبرها، نوارها، سخنرانی‌ها، پیام‌ها، زندان‌ها، شكنجه‌ها بود، اما وقتی حركت عمومی شد، یكی دو سال بیشتر طول نكشید. (فتح قریب، فتح مبین) گاهی انسان زود پیروز می‌شود، یك قلعه‌ای را می‌گیرد، یك چیزی رامی گیرد و تمام می‌شود. ولی انقلاب اسلامی، انقلابی بود كه هر چه خواستند جلوی آن را بگیرند بالاخره به قدری مبین و آشكار بود كه دیگر دشمن هم به این كه در ایران انقلاب و فتح قریب و عمومی در جمهوری اسلامی شده تصدیق كرد، این سه فتح در سیره و زندگی پیغمبر بود و وعده و امداد خدا به پیغمبر، و همه‌ی این سه فتح را خدا به امت اسلامی داد و این است معنای مشابهت. خداوند در قرآن می‌فرماید: (این آیه، آیه‌ی مهمی است، كلی است، مصداق مهم آن برای امام زمان(ع) است اما مخصوص حضرت مهدی(ع) فقط نیست، شامل همه‌ی قوم ها می شود. «آیه‌ی سوره نور» قرآن می‌فرماید: «وَعَدَ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى‏ لَهُمْ وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً یَعْبُدُونَنی‏ لا یُشْرِكُونَ بی‏ شَیْئاً وَ مَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ الْفاسِقُونَ»(نور/55) .
(برگرفته از سخنراني حجه الاسلام قرائتي؛ برنامه درسهایی از قرآن ١٣٦٣/١١/١٨ )

#۲۲بهمن

#ما_می-آییم

#انقلاب_اسلامی

#فتح_قریب_فتح_مبین
دیدگاه ها (۱۳)

#الله_اکبرساعت ۹ بالای پشت بوم

ا‌‌‌‌‌██████████████‌‌اا█آیا در قرآن دلیلی برای █اا█شرکت در ...

سرکار خانم ابتکار چرا سفرت رو لغو کردی ؟ میرفتی و میدیدی زند...

✔✔✔✔استاد رائفی پور:من يه سخنرانى كردم يه تيكه از حقايق تاري...

در حال بارگزاری

خطا در دریافت مطلب های مرتبط