{% if state.amp %} {% else %} {% endif %}

چرا ایران با این همه ساختار و کارشناس، از پس تورم برنمی‌آ

چرا ایران با این همه ساختار و کارشناس، از پس تورم برنمی‌آید و طالبان توانسته‌اند؟

🔹مرتضی عزتی، کارشناس اقتصادی:
🔹«افغانستان ارتباط چندانی با مبادلات بین‌المللی ندارد و در نتیجه تنش‌های خارجی کمتری را تجربه می‌کند. به همین دلیل تورم در آنجا، حتی با اقتصادی بدوی، به شکل طبیعی و قابل کنترل جریان دارد. علاوه بر این، تلاطم‌های سیاسی و امنیتی در افغانستان تقریبا از بین رفته است و مردم نوعی آرامش اقتصادی را تجربه می‌کنند.»
🔹 «اما در ایران شرایط متفاوت است. اقتصاد کشور با گره‌های کور روبه‌روست و همزمان تنش نظامی، سیاسی، منطقه‌ای و داخلی فشار مضاعف ایجاد می‌کند. وابستگی شدید به درآمدهای نفتی، تحریم‌ها و ناتوانی در فروش نفت با قیمت مناسب، کسری بودجه و مشکلات مالی را دوچندان کرده است.
🔹 علاوه بر این، بسیاری از فعالان اقتصادی و اشخاص حقیقی و حقوقی از تلاطم‌های ارزی بهره‌برداری می‌کنند که باعث افزایش ناپایداری قیمت‌ها می‌شود.»
🔹 «بخش زیادی از گرانی‌ها به تصمیمات غلط مسئولانی برمی‌گردد که تخصص و تجربه کافی ندارند اما در تصمیم‌سازی‌های اقتصادی دخالت دارند.
🔹دولت هم هزینه‌های زیادی دارد و برای تأمین مالی، به چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی روی می‌آورد که به‌شدت تورم‌زا است. وقتی تورم بالا برود، انتظارات تورمی هم افزایش می‌یابد و قیمت‌گذاری کالاها و خدمات حتی دو تا سه برابر بیشتر از نرخ واقعی تورم می‌شود.»
🔹 «بنابراین، وضعیت تورم در ایران که هر روز مردم را تحت فشار قرار می‌دهد، نتیجه طبیعی ساختارهای اقتصادی کشور و تصمیمات مدیریتی نادرست است؛ اگرچه دردناک و تأسف‌بار است.»/عصر ایران
دیدگاه ها (۰)

.🖍 با خودت تکرار کن🔅 امروز همه چيز به واسطه عشق الهی به موقع...

🔴 *فریاد مردم در خیابان: مسئولین حواستان به بازارها هست؟ بای...

🚩 کارشناس سی ان ان از احتمال درآمد هنگفت ایران از تنگه هرمز ...

لیبرالیسم اندیشه سیاسی اقتصادی که در قرن18و19 در بریتانیا بو...

در حال بارگزاری

خطا در دریافت مطلب های مرتبط