{% if state.amp %} {% else %} {% endif %}

شعبان جعفری معروف به شعبون بی مخ

شعبان جعفری معروف به شعبون بی مخ

شعبان جعفری مشهور به شعبون بی‌مخ یکی از نام‌های جنجالی تاریخ معاصر ایران و از بازیگران اصلی کودتای ۲۸ مرداد بود. وی زورخانه دار و باستانی کار ایرانی بود که بیشتر به خاطر حضورش در حرکات سیاسی به خصوص در کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ شهرت داشت. وی از اوباش بنامِ تهران بود.
شعبان جعفری که در میان لات‌ها و محله گردان‌های آن زمان به «شعبان بی مخ» و «شعبان درخونگاه» شهرت داشت. خود را از "دوستداران محمد رضا شاه پهلوی" می‌دانست، در درگیریهای قدرت در آنزمان طرف شاه را در مقابل دکتر مصدق و حزب توده که از دکتر مصدق حمایت می‌کرد گرفت.
در پی کودتای ۲۸ مرداد، وی نقش دست اولی در پیروزی خیابانی طرفداران شاه و ارتش در مقابل نیروهای چپ و ملی طرفدار دکتر مصدق بازی کرد.
در این میان برخی وی را متهم می‌کنند که در کودتای ۲۸ مرداد از دولتهای انگلیس و آمریکا برای سرنگونی دولت محمد مصدق پول گرفته‌است.
در همین حال شعبان جعفری خود را از مریدان آیت‌الله کاشانی و از حامیان و اعضای گروه فدائیان اسلام می‌دانست .خود شعبان جعفری مدعی بود که در روز ۲۸ مرداد سال ۳۲، وی تا حدود ظهر در زندان شهربانی بوده و بنابراین نمی‌توانسته نقشی اساسی در به ثمر رسیدن کودتای ۲۸ مرداد بازی کرده باشد. در زمینه این دو ادعای اخیر بحث و جدلهای تاریخی فراوان است.
وی که علاقه اش به محمدرضا شاه پهلوی و "شاه دوستی" اش بر کسی پوشیده نیست، بعد از انقلاب ایران، نامش در لیست افرادی بود که تحت تعقیب کمیته ضربت انقلاب اسلامی قرار داشتند. در نتیجه وی نیز ایران را همانند بسیاری از حامیان محمدرضا پهلوی ترک گفت و زندگی در تبعید را ابتدا در اسرائیل و سپس آلمان آغاز کرد و نهایتا در شهر لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا در آمریکا سکنی گزید.
شعبان جعفری در سن هشتاد و پنج سالگی و در روز ۲۸ مرداد، ۱۳۸۵ (سالگرد کودتای ۲۸ مرداد) در شهر لس آنجلس واقع در ایالات متحده آمریکا درگذشت.
دیدگاه ها (۳)

فردا سالروز تاریخی فرار اول محمد رضا پهلویه! ربع پهلوی بدبخت...

با کودتای ۲۸ مرداد:هم شاه برگشت، هم دوباره نفت ایران به تارا...

🔴 کودتای ۲۸ مرداد نشان داد آمریکا‌ هرکس نوکری‌اش‌ را نپذیرد،...

آمریکاشناسی کودتای ۲۸ مرداد نشان داد آمریکا هرکس نوکری‌اش را...

کودتای ۲۸ مرداد صراحت دشمنی امریکا با ایران

🔴 مصدق نه موشک داشت، نه غنی‌سازی می‌کرد، نه شعار ضداسرائیلی ...

🎥 مشکل آمریکا با ایران؛ استقلال است!▫️ مصدق نه موشک داشت، نه...

در حال بارگزاری

خطا در دریافت مطلب های مرتبط