{% if state.amp %} {% else %} {% endif %}

افتتاح موزه لوور در ابوظبی امارات؛..

افتتاح موزه لوور در ابوظبی امارات؛..

نهال حق دوست
نویسنده: نهال حق دوست
منتشر شده در ۲۰ آبان ۱۳۹۶
2+

موزۀ یک میلیارد پوندی “لوور ابوظبی” واقع در امارات متحدۀ عربی سرانجام در روز چهارشنبه با حضور “امانوئل ماکرون” رئیس جمهوری فرانسه و “محمد‌ بن زاید” ولیعهد ابوظبی افتتاح شد. این پروژه که فرانسه و امارات در سال ۲۰۰۷ میلادی بر سر آن توافق کردند ابتدا قرار بود در سال ۲۰۱۲ کامل و افتتاح شود اما به دلیل بحران مالی جهانی و سقوط بهای نفت عقب افتاد و هزینۀ ساخت آن از ۳۴۰ میلیون پوند به رقم فعلی حدود یک میلیارد پوند رسید. این موزه برای استفاده از نام لوور و وام گرفتن آثار هنری و دریافت مشاوره صدها میلیون دلار به فرانسه می‌پردازد. منتقدان این ساختمان را یک اثر مسحور کننده هر چند کمی پر زرق و برق توصیف کرده‌اند.

ساختمان لوور ابوظبی را ژان نوول، معمار فرانسوی با الهام از معماری عربی طراحی کرده و هیچ‌ یک از ۵۵ سالن آن از جمله ۲۳ گالری دائمی مثل هم نیست. گنبد مشبک موزه ضمن دفع حرارت زیاد محیط بیابانی ابوظبی، گالری‌ها را با نور طبیعی روشن می‌کند. این موزه میزبان نمایش ۶۰۰ اثر هنری است که ۳۰۰ قطعه از آن از ۱۳ موسسه مهم هنری در فرانسه به امانت گرفته شده و در ۲۳ گالری دائمی این موزه به نمایش گذاشته می‌شود که شامل آثار معروفی از ونسان وان‌گوگ، پل گوگن، پابلو پیکاسو از هنرمندان صاحب‌نام اروپایی و آی ویوی هنرمند معاصر چینی است.

از جمله چیدمان‌های دائمی موزه لوور ابوظبی نیز می‌توان به مجسمه‌ای اثر «آگوست رودن»، درختی عظیم از جنس برنز با برگ‌های آینه‌ای اثر “جوزژه پنونه” هنرمند ایتالیایی و سه حکاکی روی سنگ از “جنی هولمز” از آمریکا اشاره کرد. این موزه همچنین با موسسات عربی همکاری می‌کند و ۲۸ اثر ارزشمند که یکی از آن‌ها مجسمۀ ابوالهول متعلق به قرن ششم پیش از میلاد است. ۱۳ قطعه از کتیبه‌ای با سوره “حشر” قرآن کریم و یک مجسمه نیم‌تنه مرمرین از اسکندر مقدونی، نقاشی “تصویری از یک زن ناشناخته” اثر “لئوناردو داوینچی”،‌ نیز آثار بسیار ارزشمند این موزه به شمار می‌روند.

جالب است که مدیر موزۀ لوور پاریس گفته‌است: “لوور ابوظبی استثنا باقی خواهد ماند و قرار نیست شعبه‌های دیگری از موزۀ لوور تأسیس شود.”

کل هزینه‌های ساخت و راه‌اندازی موزه حدود یک میلیارد و نیم اعلام شده‌ است. موزه‌های فرانسوی ۳۰۰ قطعه هنری-تاریخی خود را برای نمایش به‌طور موقت در اختیار موزه لوور ابوظبی قرار داده‌اند. هزینۀ ورودی این موزه که از ۳ طرف به آب منتهی می‌شود، حدود ۱۷ دلار است.
دیدگاه ها (۱)

سالواتور موندی اثری از لئوناردو داوینچی

🛣️ بزرگراه سنقر‌ ـــــ میانراهان به نام شهید «حاج رمضان» افت...

🐨🎨 ~ آپدیت اکانت رسمی SFMOMA🎧 اولین چیزی که در نمایشگاه RM ×...

⚡️گزارش تحقیقی بی‌بی‌سی؛ هزینه ۴۰۰ میلیارد دلاری جنگ ایران ب...

~🎨 | نامجون از دو موزه‌ی هنری لس‌آنج*لس دیدن کرده! 🐨💜😭💋بر اس...

نگارگری شهری بخش دوم

جاذبه‌ های گردشگری #شهر_دوشنبه1. موزه ملی #تاجیکستاناین موزه...

~🐨🖼️ آپدیت اکانت SFMOMA🎟️ فروش بلیت‌های ویژه اعضا برای نمایش...

هنر نقاشیهنر نقاشی، که با نام تمثیل نقاشی (به هلندی: Allegor...

♨️امارات متحده عربی، ساخت سازه‌های فلزی بزرگ را در اطراف مخا...

در حال بارگزاری

خطا در دریافت مطلب های مرتبط