{% if state.amp %} {% else %} {% endif %}

بسم الله الرحمن الرحیم

بسم الله الرحمن الرحیم
پاسخ قسمت سوم :
بلکه یعنی: اجازه تصرف داده و اثرش رانیز او مقدرنموده است. مانندوزش باد که در یک منطقه، سبب رفع آلودگی و پیدایش هوای تازه می‌شود، و در منطقه‌ ای دیگر به طوفان مبدل شده و تخریب می‌کند - یا مانند بارش باران، که در یک منطقه سبب حاصلخیزی می‌ شود، و در منطقه‌ای دیگر سیل به راه می‌اندازد و تخریب می‌کند.
تمامی افعال و تحرکات انسان نیز باذن الله به انجام می‌رسد و آثارش را او مقدر نموده است و اجازه می‌دهد این فعل به انجام رسد و اثر بگذارد.
بنابراین، شناخت - معرفت ؛ ایمان، تقوا و عمل صالح، با اذن اوست، و کفر، شرک، ظلم، جنایت و فساد نیز طبق مشیّت اوست و خارج از اذن او رخ نمی‌دهد؛ یعنی خارج از مقدرات او نمی‌باشد.
خداوند متعال، در برخی از امور به ویژه در انتخاب‌ها، به انسان اختیار داده است؛ لذا اوست که اذن می‌دهد یکی ایمان و عمل صالح را برگزیند و دیگری کفر و ظلم و استکبار را بر گزیند، و آثار هر کدام را نیز او مترتب می‌سازد، نه این که به هر انتخاب و عملی، راضی و خوشنود باشد، یا به ظلم و جنایت امر نموده باشد.
وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَنْ تُؤْمِنَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ وَيَجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ -و هيچ كس را نرسدكه جز به اذن خدا ايمان بياورد و خدا بر كسانى كه نمى‌انديشند پليدى را قرار مى‌دهد.(سوره یونس آیه 100)
اوست که مقدر نموده، انسان عاقل، هدایت شود و کسی که تفکر و تعقل نمی‌کند، دچار پلیدی‌ها شود و آثار دنیوی و اخروی هر کدام را نیز او مقدر نموده است.(پایان)
دیدگاه ها (۰)

بسم الله الرحمن الرحیم شهادت جانسوز قرآن ناطق، امیرالمؤمنین ...

بسم الله الرحمن الرحیم در شب و روز بیست و یکم، دعا برای نجات...

بسم الله الرحمن الرحیمپاسخ قسمت دوم : اذن الله یعنی: اثر گذ...

بسم الله الرحمن الرحیمپاسخ قسمت اول : خداوند متعال در آیات ...

بسم الله الرحمن الرحیمپاسخ قسمت اول : اگر احادیث درست ترجمه...

بسم الله الرحمن الرحیمپاسخ قسمت دوم : نیز بیشتر شد! هر چند ...

در حال بارگزاری

خطا در دریافت مطلب های مرتبط