بسم الله الرحمن الرحیم
پاسخ قسمت دوم :
ب) - خوب است گرامیان با فصل الخطاب های نظامهای مدعی دموکراسی نیز آشنا باشند:
امریکا: در امریکا رئیس جمهور فصل الخطاب و صاحب ولایت است، لذا به غیر از ریاست بر قوه مجریه، اختیاراتی در عرصه قانون گذاری و مجلس نیز دارد، مانند:رییس جمهور میتواند در پیام به کنگره خواستار قانون گذاری در موارد لازم گردد، و هم چنین حقّ وِ توی مصوّبات کنگره را نیز دارد. اگر کنگره مصوبه خود را مجدداً با دو سوم آرای اعضای هریک از دو مجلس تصویب کند، این بار، رییس جمهور مکلف است قانون را توشیح و دستور را اجرا کند.
رییس جمهور آمریکا در مواقع اضطراری و در صورت پیدایش بحرانها اختیارات تامی دارد که میتواند شخصاً دستور دهد و کنگره و دیگر نهادها و وزارتخانهها ملزم به اجرای آن هستند.
یعنی به جای لایحه، طرح و قانون، می تواند شخصاً قانونی را وضع کرده و دستور دهد که حتی کنگره ملزم به اجرای آن است؟!!!
انگلیس: نظام انگلیس پادشاهی است و انگلیس کلاً از حقوق اساسی مدوّنی برخوردار نمیباشد(؟!) قوانین این کشور بر مبنای پارلمانیسم مصوب میگردد و بر اساس این مبنا پارلمان انگلستان متشکل از مجلس لردها و مجلس عوام به همراه پادشاه یا ملکه انگلستان حاکمیت این کشور را برعهده گرفته و اداره مینماید.
و از اختیارات دیگر پادشاه یا ملکه انگلیس عبارت است از:
عزل و نصب وزیران،انحلال پارلمان و یا دعوت به تشکیل آن و یا تعطیل پارلمان از اختیارات پادشاه است.
انتصاب اعضای مجلس لردها که متشکل از حدوداً 926 لرد از شاهزادگان، اشراف و شخصیتهای فرهنگی، علمی و بالاخره شخصیت های مذهبی است.
عزل و نصب نخست وزیر، و به طور معمول، فردی را که حزب پیروز در انتخابات مجلس عوام این کشور بر میگزینند،به نخست وزیری منصوب می نماید، و عملاً در موارد بحرانی میتواند اقدام به عزل نخست وزیر این کشور نماید.
آلمان: از اختیارات رئیس جمهور آلمان، متناسب با این بحث عبارتند از: عزل و نصب صدر اعظم.
انحلال مجلس فدرال،درمواقعی که با اکثریت مطلق آرا،قادر به انتخاب صدر اعظم نگردد و رییس جمهوری صلاح را در انحلال مجلس فدرال تشخیص دهد.(ادامه دارد...)
دیدگاه ها
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.