بسم الله الرحمن الرحیم
پاسخ قسمت اول :
انسان،فقط میتواند نشانهها را مورد مطالعه قرار دهد. غربیها، تازه به این نتیجه رسیدهاند که علم، یعنی نشانه شناسی. چرا که هیچ چیزی خودش نیست و همه چیز نشانه است - رورتی .
اسم و آیه، هر دو در فارسی به معنای نشانه میباشند، اما اسم نشانهای است که با آن کسی را صدا میزنیم، یا به او اشاره مینماییم و دربارۀ او حرف میزنیم؛ ولی آیه، نشانهای است که جهتی را نشان می دهد و به سوی آن هدایت می نماید.
الله جلّ جلاله، رحمان، رحیم، علیم، حکیم و سایر اسماء الله، همه نام های خداوند سبحان میباشند و هر کدام معنا و مفهومی دارند که شناختی از او به ما میدهند؛ و با همین اسمها او را می خوانیم، از او میخواهیم و دربارۀ او سخن می گوییم.
اما، آسمانها،زمین و هر چه در آنهاست و تمامی مخلوقات عالَم هستی، از جمله پیامبران و امامان علیهم السلام، کتب آسمانی و قرآن مجید، عقل،فطرت و وجود مادی و روحانی انسان و تمامی جانداران و موجودات، آن چه از رحمت یا عذاب إلهی نازل میشود، برکاتی که با بارش باران از زمین میروید، زن و مرد و ازدواج، تولد و پیری و مرگ و همه آیات إلهی میباشند، یعنی ضمن آن که او را میشناسانند، او را متذکر یادآور می گردند، سمت او را نشان میدهند و به سوی او راهنمایی میکنند. تمامی این آیات نشانهها،مبین سیر حرکت نزولی و صعودی از إِنَّا لِلَّهِ - تا- وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ می باشند.
وَمِنْ آيَاتِهِ خَلْقُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَثَّ فِيهِمَا مِنْ دَابَّةٍ وَهُوَ عَلَى جَمْعِهِمْ إِذَا يَشَاءُ قَدِيرٌ - و از آيات نشانههای هدایت کنندۀ او است آفرينش آسمانها و زمين و آنچه ازجنبندگان در آنها خلق و منتشر نموده،و او هرگاه بخواهد قادر بر جمع آنها است.(سوره شوری آیه 29)
إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِوَالْفُلْكِ الَّتِي تَجْرِي فِي الْبَحْرِبِمَا يَنْفَعُ النَّاسَ وَمَا أَنْزَلَ اللَّهُ مِنَ السَّمَاءِ مِنْ مَاءٍ فَأَحْيَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا وَبَثَّ فِيهَا مِنْ كُلِّ دَابَّةٍ وَتَصْرِيفِ الرِّيَاحِ وَالسَّحَابِ الْمُسَخَّرِ بَيْنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ-همانا در آفرينش آسمانها و زمين،و آمد و شد شب و روز،وكشتيهائی كه در دريا به سود مردم در حركتند، و آبی كه خداوند از آسمان نازل كرده، و با آن زمين را پس ازمرگ زنده نموده وانواع جنبندگان را درآن گسترده و همچنين در تغيير مسير بادها و ابرهائی كه درميان زمين و آسمان معلقند؛(ادامه دارد...)
دیدگاه ها
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.