بسم الله الرحمن الرحيم
پاسخ قسمت دوم :
برخورداری یک عده از امکانات و رفاهیات نسبی و گذرا، و عدم برخوردای یک عدۀ دیگر چه مؤمن باشند و چه کافر، دلایل بسیار متعدد و گوناگونی دارد و نمیتوان همینطور شعاری مردمان جهان را به دو دسته تقسیم نمود و حکم داد که کفار مرفه و مؤمنان فقیر و گرفتارند!
1- فرمود: وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى - و اينكه براى انسان جز حاصل تلاش او نيست.(سوره نّجم آیه 39)
بنابراین، اگر جامعۀ کافری، به همین دنیایی که قبولش دارد توجه کنند - بر رشد علمی خود بیفزایند، تولید کند، صنایع و کشاورزی و ... را رونق دهند - قدرت اقتصادی، نظامی، تسلیحاتی و تبلیغاتی خود را افزایش دهند - قانونمند باشد و نظم اجتماعی را رعایت کنند - حتی به ممالک دیگر برای سلطه چپاول حمله کند ...، و در مقابل جامعه و ملتی، به بهانۀ آخرت، دنیا را نیز رها کنند - تنبلی و تنپروری کنند - صبح تا شب تسبیح بفرستند و شب تا صبح نماز بخوانند، اما بیفکر، بیسواد، بیبصیرت، بیتلاش و ... باشند - علیه ظلم به خود قیام و ایستادگی ننمایند و تن به ذلت بدهند تا لقمه نانی به سویشان پرت شود؛ معلوم است که زندگی یکسانی نخواهند داشت.
2- یاری خداوند متعال مشروط است به تلاش مبتنی بر ایمان، توکل، توسل و دعا از یک سو، عقلانیت، تفکر، بصیرت، هدفگذاری، برنامهریزی و تلاش در راه خدا، و جهاد تلاش دشمن ستیز در راه خدا از سوی دیگر؛ لذا نفرمود که اگر نماز بخوانید، روزه بگیرید یا فقط سایر عبادات شخصی را به جا آورید، نصرت الهی به شما میرسد، بلکه به بندگان مؤمنش نه به کفار و مشرکین، فرمود: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ- اى كسانى كه ايمان آوردهايد! اگر آيين خدا را يارى كنيد، شما را يارى مىكند و گامهايتان را استوار مىدارد.(سوره محمد آیه 7)
3- برخی فقط دنیا را میخواهند؛ البته خداوند سبحان هر چه را میخواهند نمیدهد، بلکه آنان را از برخی مواهب در زندگی دنیوی برخوردار میسازد، اما چیزی از نعمات اخروی برایشان قرار نمیدهد، اما برخی دنیا را محل کِشت و گذر میدانند و سعادت ابدی را می خواهند؛ لذا اول خدا را میخواهند و بعد نعماتش را از او مسئلت میدارند، به گونهای که وسیله برای سعادت ابدی آنها شود؛ لذا خداوند چیزی که سبب طغیان آنها شود و یا به ضرر دنیا و آخرت شان باشد، به آنها نمیدهد -او ولیّ مؤمنان است، پس آنها را هدایت و حفاظت می نماید:(ادامه دارد...)
دیدگاه ها
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.