بسم الله الرحمن الرحيم
پاسخ قسمت سوم :
باید بسیار دقت شود که اقوال تاریخی، گاه به صورت گزارش بیان شدهاند و گاه به صورت روایت؛ اگر چه فرق بسیاری بین این دو وجود دارد، اما هر دو باید کاملاً مستند باشند تا مورد پذیرش قرار گیرد. حتی روایاتی که در برخی از کتب شیعه، به نقل از عبدالله بن سنان و آورده شده است، به لحاظ سند بسیار ضعیف هستند و قابل پذیرش نمی باشند.
ابوطالب مکّى با آن مواضع و بغضی که نسبت به اهل بیت علیهم السلام داشته، نوشته: حسن بن على 250 زن به همسرى خود درآورد و بلکه گفته شده با سیصد زن ازدواج نمود و پدرش على بن ابىطالب از این امر، رنج مىبرد - اما گفت به قول معروف یک دروغی بگو که بگنجد - یکی گفت: فلان شخص روزی سه هزار بار مرتکب فلان خلاف میشد! دیگری پاسخ داد: یا این خلاف را نمی دانی که چیست و یا نمیدانی سه هزار چه رقمی است.!
اما شیخ راضى آل یاسین نوشته است: تعداد همسران امام مجتبى علیه السلام ، با توجه به فرزندان او، از هشت نفر تا ده نفر تجاوز نمىکند؛ حال فاصلۀ تعداد در این دو گزارش را با هم بسنجید!
چه هشت همسر و چه چهار صد همسر؛ چرا اینان که تا این حد دقیق میدانند، از نام، مشخصات، پدر و مادر، قبیله، سنّ و سال و هیچ ننوشتهاند و فقط به عدد بسنده کرده اند؟!
مجموع اقوال تاریخی معتبر و نیمه معتبر از شیعه و سنی، نام بیش از هجده همسر را نیاوردهاند، که برخی فقط به خاطر پیوند با این خاندان، خود اصرار به عقد داشتند - برخی دیگر بانوان بزرگوار و فرهیختهای بودند که به ویژه در عصر معاویهای، میخواستند از خانوادۀ اهل بیت و امام حسن مجتبی علیهم السلام باشند مانند: امّکلثوم؛ دختر فضل بن عباس بن عبدالمطلب - برخی دیگر سنّ و سالی داشتند و به خاطر مصالحی به عقد درآمدند - و یا زنى از قبیله بنى شیبان؛ که به جهت هم فکرى با خوارج، طلاق داده شد ... .
یکی از این همسران، جُعده؛ دختر اشعث بن قیس کِندى بود؛ همان که به وسوسۀ معاویه لعنة الله علیه، امام علیهالسلام زهر خورانید و سبب قتل و شهادت ایشان گردید.
و البته بدیهی است که ایشان به صورت همزمان، بیش از چهار همسر نداشتند.(پایان)
دیدگاه ها
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.