نگاهی آکادمیک به حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۲

خبرنگار خبرگزاری آنا در این راستا عملکرد گذشته تیم ملی در دو بازی اخیر و بازی با آمریکا را با رسول نظری دانشیار دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) بررسی کرده است که مشروح آن را ادامه خواهیم خواند.

نگاهی آکادمیک به حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2022

آنا: تحلیل شما از بازی شاخص ایران در برابر ولز پس از شکست سنگین مقابل انگلستان چیست؟

نظری: با در نظر داشتن انصاف و واقع‌بینی حقیقت، اختلاف سطح فوتبال دو کشور ایران و انگلستان و ظرفیت بالای فوتبالی انگلستان با آن سطح و کیفیت، باید بپذیریم همان‌گونه که در کشتی جزء مدعیان سطح اول بین‌المللی و سرآمد هستیم، انگلستان هم در فوتبال صاحب سبک و سرآمد است. این کشور حرفه‌ای‌ترین لیگ دنیا را در میان کشور‌های توسعه‌یافته دارد، بهترین بازیکنان دنیا و نخبه‌ترین مربیان در این کشور مشغول فعالیت هستند و طبیعتاً فعالیت‌ها و روند اجرایی و حرفه‌ای بودن لیگ برتر این کشور نیز در تیم ملی‌شان نمود می‌یابد و مؤثر است در اینکه اینها به خودباوری می‌رسند.

باید بپذیریم که در فوتبال حرفه‌ای به معنی واقع کلمه تفاوت فاحشی میان فوتبال آسیایی به نمایندگی ایران و فوتبال اروپا به نمایندگی انگلستان است و توجه به این اختلاف سطح چه در درک و شعور تکنیکی و تاکتیکی و چه در زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ورزش فوتبال در دو کشور، حداقل ازلحاظ منطقی و روی کاغذ، باخت را برای ایران قابل قبول می‌کند؛ البته نه با اختلاف چهار گل.

در روند بازی با انگلیس، بازیکنان ما از نظر روانی و به‌واسطه برخی اتفاقات و مسائل سیاسی، اجتماعی که در کشور رخ داده بود، دچار دوگانگی شده و بازیکنان در تعارض روحی، روانی به سر می‌بردند. این عدم همراهی تن و روان، میوه خود را در طول ۹۰ دقیقه بازی بار آورد و شد آنچه نباید می‌شد، یعنی احساس و روان بازیکن نتوانست بستر لازم را فراهم کند تا نتایج جسمانی لازم روی دهد و کیفیت قابل قبول در بازی را از خود نشان دهند. با اینکه به نظر می‌رسید سرمربی هم در تفکر غیرمنطقی، ترکیب را به‌طور کاملاً تدافعی روانه زمین کرد و تیم را در حالت دفاعی محض قرار داد.

در عالم ورزش‌های رزمی و رینگی مانند بوکس، مثالی داریم که وقتی ورزشکاری به ناچار مبارزه را به گوشه رینگ بکشاند، تعداد مشت‌های زیادتری می‌خورد تا وقتی که در وسط رینگ به مبارزه بپردازد و بجنگد. ترکیب انتخاب‌شده توسط مربی فهیم تیم ملی، ترکیبی تدافعی بود و باعث شد که تیم به گوشه رینگ پناه برده و مشت‌های زیادی از حریف دریافت کند.

اما در بازی با ولز که در حقیقت بازی مرگ و زندگی بود، شاید، به دلیل اینکه دیگر شانسی برای صعود متصور نبودیم، مجبور به انجام بازی انتحاری و تهاجمی بودیم؛ بنابراین، ترکیب چیده شده توسط سرمربی نیز، نشان‌دهنده این بود که به دنبال برد در بازی هستیم و با اندیشه‌های تدافعی وارد زمین نشده‌ایم. از سوی دیگر، خواندن سرود ملی، دورشدن از حواشی، مدیریت کردن امور توسط مسئولان و کادر فنی تیم و شاید مدیریت فضای درون تیم توسط کارلوس کی‌روش باعث شد بازیکنان از حواشی دور شوند و بتوانند راحت‌تر بازی کنند و تمرکز بیشتری داشته باشند و با تمرکز بیشتر توانستند راحت‌تر مهارت‌های خود را به منصه ظهور برسانند؛ زیرا مهارت ورزشی، روی ظرفیت‌های احساسی و روانی افراد قابلیت اجرا پیدا می‌کند.
ادامه خبر
https://ana.press/fa/news/817386
دیدگاه ها (۰)

امشب تمام ایران به‌ میدان می‌رود#تا_پای_جان_برای_ایران 🇮🇷🇮🇷🇮...

کلیپ فیفا برای بازی قرن

🌟اردوی یک روزه ی دانشجویی🌟🗺️باز دید از:🕊️باغ پرندگان🪱موزه خز...

دیدار سرمربی تیم ملی با سه لژیونر حاضر در امارات امیر قلعه‌ن...

داوود بیابانی مسترخانی

شاهکار دختران ایران در تاریخ هندبال

در حال بارگزاری

خطا در دریافت مطلب های مرتبط