بسم الله الرحمن الرحیم
پاسخ قسمت سوم :
و نتوانند روزه بگیرند، اما آنها نیز میهمانان حق تعالی در این بار عام میباشند و میتوانند از تمامی برکاتش، بهره ببرند.
خداوند سبحان، روزه را در ادیان پیش از اسلام نیز واجب نموده است؛ و فرمود که این روزه، برای تقوای شماست؛و تقوا یعنی:مراقبت از خود، خود نگهداری از گزندها و آسیبها.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ - ای کسانی كه ايمان آوردهايد! روزه بر شما نوشته شده واجب شده، همان گونه كه بر كسانی كه پیش از شما بودند نوشته شده، تا پرهيزكار شويد.( سوره بقره آیه 183)
محرمات إلهی، اختصاصی به ماه مبارک رمضان ندارند و همیشه حرام میباشند، اما در روزه، برخی از حلالها نیز برای روزه دار -و البته در بین ساعات روز- حرام شده است، مانند خوردن، آشامیدن، جماع و ... .
اگر دقت شود، تمامی آن چه از حلال ها ممنوع شده، نیازهای بدن و خوشایندهای هوای نفس حیوانی میباشد؛ بنابراین روزه، گرفتن افسار هوای نفس در دست خود و قرار دادن خود تحت اوامر الهی می باشد.
ماه مبارک رمضان که ماه نزول قرآن مجید و میهمانی خداوند منّان است و روزۀ در آن نیز محدود به نخوردن و نیاشامیدن نمیباشد و باید از وابستگی به دنیا و ارتکاب گناهان پرهیز نمود، یک دانشگاه و اردوگاه آدمسازی میباشد؛ مانند یک دورۀ سربازی یا دانشگاهی، که مدت محدودی دارد، اما سراسر آموزش و تمرین است.
شهید مطهری رحمة الله علیه:اساساً برنامه ماه مبارك رمضان، برنامه انسان سازى است كه انسان هاى معيوب در اين ماه خود را تبديل به انسانهاى سالم، و انسان هاى سالم خود را تبديل به انسان هاى كامل كنند. برنامه ماه مبارك رمضان برنامه تزكيه نفس است، برنامه اصلاح معايب و رفع نواقص است،برنامه تسلط عقل و ايمان و اراده بر شهوات نفسانى است، برنامه دعاست، برنامه پرستش حق است، برنامه پرواز به سوى خداست، برنامه ترقى دادن روح است، برنامه رقاء دادن روح است.(مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى،ج 26،ص 531) (ادامه دارد...)
دیدگاه ها
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.