بسم الله الرحمن الرحيم
پاسخ قسمت اول:
بهترین و کاملترین منبع همان قرآن کریم است و سپس آموزههای اولیاءالله.که در این مختصر، فقط به آیات اشاره میشود.
خدای عالم، اهل علم را دوست دارد - خدای جمیل، جمال و زیبایی را دوست دارد - خدای رحمان و رئوف، رأفت و رحمت را دوست دارد، پس خدای غنی، زدودن فقر را دوست دارد، چرا که هر کمالی، مظهر کمال اوست. از این رو، در اسلام فقر، تنگدستی و استضعاف مذمت شده است و نه مال و ثروت، البته به شرطی که انسان را به خود وابسته نکند و از یاد خدایی که رازق اوست و او را با فقر و ثروت میآزماید، غافل ننماید.
ادیان الهی، همه برای برطرف کردن ظلم و استقرار قسط و عدل آمدهاند که خود سبب ریشهکنی هر گونه فقری میشود؛ از فقر علمی و فرهنگی و اجتماعی گرفته تا فقر مالی. در ظهور حضرت حجت بن الحسن، امام مهدی عجّ الله تعالی فرجه الشریف نیز همین اتفاق میافتد و هر نوع فقری ریشه کن میشود. پس مهم این است که به چند نکته کاملاً دقت شود و مورد رعایت قرار گیرد:
الف) - ثروت قوام ملتهاست :
تردیدی نیست که فقیر، شیرازه زندگیاش به هم پاشیده و فرو میریزد – ملت و جامعه فقیر نیز نمیتوانند رشد کنند، پس فرو می ریزند. تحمیل فقر از سوی دولتها غنی و ثروتمندِ طاغوتی بر ملتهای فقیر که در قالب تخریب در جنگ، مصائب پر هزینه، اخراج از وطن، تحریم اقتصادی،وابستگیهای اقتصادی، افت ارزش پول و ... صورت میگیرد نیز برای همین فروپاشی آنهاست. از این رو خداوند متعال در قرآن کریم، اموال ثروت را عاملی برای قوام و قیام جامعه بیان نموده است و تأکید نموده است که از حماقت در اقتصاد، یا سپردن سرمایهها و برنامههای اقتصادی شخص و جامعه به دست نادانان و احمقها، باید به شدت اجتناب گردد. در یک آیه کوتاه، به این هر دو اصل مهم تأکید شده است:
وَلاَ تُؤْتُواْ السُّفَهَاء أَمْوَالَكُمُ الَّتِي جَعَلَ اللّهُ لَكُمْ قِيَاماً وَارْزُقُوهُمْ فِيهَا وَاكْسُوهُمْ وَقُولُواْ لَهُمْ قَوْلاً مَّعْرُوفًا - و اموال خود را - كه خداوند آن را وسيله قوام زندگى شما قرار داده - به سفيهان مدهيد، ولى از عوايد آن به ايشان بخورانيد و آنان را پوشاك دهيد و با آنان سخنى پسنديده بگوييد.(سوره نساء آیه 5)
ب) - یاد خدا :
چیزی انسان را از یاد خدا و روز میقات و ملاقات غافل نمیکند، مگر دنیا و متاع قلیل آن. از این رو مردمان در مقابل مال و اموال دنیا ثروت که معمولاً از کسب و کار، تولید و تجارت، به دست میآید، به دو گروه تقسیم میشوند.(ادامه دارد...)
دیدگاه ها
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.