❌آیا می دانستید زنبورها نمی توانند پرواز کنند؟ یک جمله مش
بالهای زنبور عسل برای بدنش بسیار کوچک به نظر میرسند، مخصوصاً وقتی با یک پرنده یا حتی بسیاری از حشرات دیگر مقایسه میشوند، بنابراین میتوان این سوال را مطرح کرد که چگونه آنها قادرند نیروی کافی برای بلند کردن بدن و پرواز تولید کنند؟
♦️ ترفند آیرودینامیک:
ویژگی کلیدی این است که زنبورها و سایر حشرات میتوانند بالهای خود را بسیار سریع حرکت دهند، در نتیجه همان مقدار هوا را به حرکت در میآورند که یک جفت بال بزرگتر هنگام بال زدن آهستهتر میتواند انجام دهد.
به این معنی که آنها الگوهای پیچیدهای از گردابها را در اطراف بال ایجاد میکنند که میزان نیرویی را که بال هنگام حرکت در هوا ایجاد میکند، تقویت میکند.
♦️عضلات پرواز
برخلاف پرندگان و خفاشها، حشرات مانند زنبورها و مگسها هیچ ماهیچهای ندارند که مستقیماً به بالها بچسبند (سایر حشرات، مانند سنجاقکها، ماهیچه متصل به بال دارند).
حرکت بال توسط دو جفت ماهیچه بزرگ به بالها هدایت میشود. عضله پشتی-طولی از جلو به پشت زنبور و عضلات پشت وانی از بالا به پایین میروند. هنگامی که عضلات پشت وانی منقبض میشوند، کل بدن از بالا به پایین فشرده میشود و این باعث میشود بالها به سمت بالا تکان بخورند. در مقابل، وقتی عضله پشتی- طولی منقبض میشود، بدن از جلو به عقب فشرده میشود و بالها به سمت پایین تکان میخورند. بنابراین با انقباض در زمانهای مختلف، این ماهیچهها میتوانند بالها را به هم بزنند.
از آنجایی که این دو گروه عضلات خلاف هم عمل میکنند یعنی وقتی یکی منقبض میشود، دیگری کشیده میشود و این ویژگی باعث فعالسازی کششی میشود.
♦️ مغز فرمانده نیست
از آنجایی که ماهیچهها خود به خود منقبض میشوند، نیازی به مغز ندارند که به آنها بگوید چه کاری انجام دهند و بنابراین این کیفیت فعالسازی کششی ماهیچهها توضیح میدهد که چرا حشرات میتوانند بالهای خود را به این سرعت تکان دهند - حدود 200 بار در ثانیه در زنبورها، تا 1000 بار در ثانیه در پشهها.
⭕حشرات گروه بسیار موفقی هستند تا حدی به دلیل این جادوگری بیومکانیکی است که به آنها اجازه میدهد با وجود حرکت سریع بالها، نیروی کافی برای بلند کردن اجسام بزرگ با بالهای نسبتاً کوچک داشته باشند.
یک عارضه جانبی ناگوار این حرکت سریع بال، وزوز همراه با پرواز یک زنبور بزرگ، یا ناله شوم است که نشان دهنده فرود قریب الوقوع پشه است.
#جانوران #حشرات #زنبور #پرواز #آناتومی #آیرودینامیک #فرایند_کششی #جانوران_شگفت_انگیز #عجایب_خلقت #حیوانات #جانورشناسی #علمی
دیدگاه ها (۳)
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.