{% if state.amp %} {% else %} {% endif %}

در قسمت اوّل کتاب(غروب) نگارنده، پس از آوردن اطّلاعاتی کو

در قسمت اوّل کتاب(غروب) نگارنده، پس از آوردن اطّلاعاتی کوتاه در رابطه با اساطیر کهن ایرانی( با نگاهی بر اوستا و برخی دیگر از منابع پهلوی )  و شرح چگونگی آغاز آفرینش جهان، گیتی و انسان و نبرد کیهانی نیک و بد ـ اهورامزدا و اهریمن ـ  داستان سیاوش را آغاز می کند.

 
مردی کامل، که مرگ را انتخاب نکرده، امّا برای رهایی راستی، مرگ بر او نازل می شود و وقتی مرگ بر او نازل شد، در مقابل آن جا نمی‌زند؛

رفتاری دارد که باید داشته باشد و با پذیرش مرگ تلخ خود، شهید راه رهایی راستی می شود. امّا در قسمت دوم کتاب(شب) ، صحبت از شخصیّت ها و آدم هایی است که در مقابل هیچ نوع مرگی نمی توانند تصمیم بگیرند.

یکی افراسیاب است، یکی کاوس، یکی سودابه است و یکی گرسیوز. مراد از مرگ در قبال ایشان ناظر به امری کلّی است. مثلاً سودابه مرگ عشق خود را نمی تواند بپذیرد یا گرسیوز مرگ بزرگی و مقام و منزلت خود را نزد شاه توران برنمی تابد ... . و سرانجام در قسمت سوم(طلوع) آدمی هست که اراده اش در مقابل مرگ روشی فاعلی دارد و مرگ را به اراده انتخاب می کند. در نتیجه این مرد، مرگ ندارد، بلکه رفتن دارد؛ و او کیخسروست.   

فصول کتاب در مجموع و در کلیّت خود، با بخش دوم زندگی سیاوش ـ یعنی حرکت سیاوش از ایران به سمت تـوران و دوستی با افراسیاب، تا مرگ سیــاوش به دست افراسیاب ـ سروکار دارد.
(کتاب سوگ سیاوش اثر شاهرخ مسکوب) #بخون
دیدگاه ها (۱)

معرفی کتاب

منتخبی از کتاب حق و تربیت یافتگان راه دوست ....

هنگامی که فرانسوا میتران در سال 1981 میلادی زمام امور فرانسه...

#گرسیوز#شاهنانهگَرسیوَز وَگیرَگان در شاهنامه فردوسی فرمانده ...

#شاهنامه #۵۴ #سیاوش به افراسیاب خبر رسید که سپاه ایران به ف...

#شاهنامه #۵۴ #سیاوش(یک سال از بودن سیاوش نزد افرسیاب گذشت د...

سیاوش دلیرو چون سیاوش از گردش نامنتظره ی اوضاع خبر یافت نومی...

#اسطوره_های_تاریخی_ایران_کهن سهراب در شاهنامه فرزند رستم و ا...

دیــــار کهن𓅃«سودابه و سیاوش»در روزگاری که کیکاووس، شاه ایرا...

داستان سیاوش غم انگیزترین داستان شاهنامه است و شخصیت خود او ...

در حال بارگزاری

خطا در دریافت مطلب های مرتبط