{% if state.amp %} {% else %} {% endif %}

بسم الله الرحمن الرحیم

بسم الله الرحمن الرحیم
پاسخ قسمت اول :
متوجه شدیم که این پرسش را مؤسسه‌ای مطرح کرده و برای برنده نیز جایزه‌ای تعیین کرده است و کاربری برای بنده فرستاده است! اما در هر حال پرسش مناسبی است و لازم است مورد توجه قرار گیرد.
هیچگاه سواد یا بهتر است بگوییم علم، با بصیرت ژرف‌بینی، یکی نبوده و نمی‌باشد؛ چنان که اهل علم و دانشمندان بی‌بصیرت و نیز افراد عاقل، فکور و بصیری که علم چندانی ندارند، بسیارند!
یک عده، در اندک علم خود بصیرند و یک عده به رغم فراگیری علوم بسیار، کور و بی‌بصیرت می‌باشند. دانشمندی که در علم فیزیک، نابغۀ اعصار و بی‌بدیل می‌باشد، اما خالق علیم این جهان و اندازه‌گذاری را که قوانین را بر طبیعت - جهان مترتب نموده نمی‌شناسد، عالِمی بی‌بصیرت است، اما آن کودک فلسطینی که می‌گوید: شهید می‌شویم، اما تا آخر ایستاده‌ایم بسیار بصیر می‌ باشد.
اگر چه معانی علم و بصیرت، بسیار نزدیک‌ اند؛ اما تفاوت‌هایی دارند و اختصاصی هم به موضوع رسانه ندارند؛بلکه انسان و جامعه، باید نسبت به اموری که به آنها مربوط می‌شوند، علم و بصیرت داشته باشند.
مطلق علم، آگاهی و دانش می‌باشد و مطلق بصیرت نیز به درون‌بینی و ژرف‌ اندیشی گفته می‌ شود ودر این معنای کلّی، علم و بصیرت می‌توانند مفید باشند و یا حتی مضرّ و خسران‌آرو؛ چنان که ابلیس لعین و سایر شیاطین جنّ و انس، با علم به اشیاء و اوضاع به قدرت می‌رسند و با بصیرت در چگونگی ایجاد انحراف، سلطه می‌ یابند!
اما در تعلیمات الهی و فرهنگ قرآنی و آموزه‌های اهل عصمت علیهم السلام، علم به شناخت ظاهری اشیاء و خصوصیات و ترکیبات آنها برای ابزار سازی، یا دانستن اصطلاحات برای ارتباطات، خلاصه نمی‌ شود؛ بلکه علم آن دسته از آگاهی‌ هایی می‌باشند که انسان و جامعه را به رشد، کمال و سعادت در دنیا و آخرت و قُرب الی الله برساند؛ خواه علم ریاضی، فیزیک و شیمی باشد، خواه علم به توحید؛ چنان که فرمود: فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ - پس بدان که همانا إلهی معبود حقیقی و قابل پرستشی جز الله وجود ندارد (سوره محمد آیه بخشی از آیه 19)
بصیرت، بینش عمقی‌تر به آن چیزی است که نسبت به آن علم حاصل شده باشد.به عنوان مثال: نسبت به پیشرفت‌های علمی و صنعتی امریکا و اروپا،قدرت اقتصادی، نقش دلار و یورو در معاملات، ادعاهای سیاسی مانند دموکراسی،حقوق بشر، صلح و امنیت طلبی و علم حاصل می‌ شود، اما فهم این که چه بخش‌ هایی درست است و چه بخش‌هایی غلط و تبلیغاتی - یا چگونه از این امکانات و شعارها برای سلطه، ظلم، جنایت وچپاول‌ ثروت ملت‌ها سوء استفاده می‌شود،بصیرت می‌ خواهد.(ادامه دارد...)
دیدگاه ها (۰)

بسم الله الرحمن الرحیمپاسخ قسمت دوم :در یک جمله می‌توان گفت...

بسم الله الرحمن الرحیمپاسخ قسمت سوم :يَعْلَمُونَ ظَاهِرًا م...

بسم الله الرحمن الرحیم الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا م...

بسم الله الرحمن الرحیمپاسخ قسمت چهارم :اسلام یک ودیعه الهی ...

بسم الله الرحمن الرحیم سالروز شهادت امام جواد علیه السلامحضر...

بسم الله الرحمن الرحیمپاسخ قسمت چهارم :آخرت :پس علم باید جه...

بسم الله الرحمن الرحیمپاسخ قسمت اول :علم، علم است و کنونی و...

در حال بارگزاری

خطا در دریافت مطلب های مرتبط